rezien

Wie is Regine?

In 2010 volgde ik voor mijn werk de cursus Supported Employment. Deze methodiek is ontwikkeld om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden richting, en tijdens, werk. Een mooie methode, omdat het uitgaat van de mogelijkheden van de mens.

Een onmogelijke droom?

Op een van de laatste dagen van de cursus gingen we aan de hand van een persoonlijke casus, een 'onmogelijke' droom van iemand terugbrengen naar een eerste, mogelijke stap. Waarom verwezenlijken zo weining mensen hun dromen? Waarschijnlijk omdat we te vaak geneigd zijn te denken in beperkingen: 'Dat lukt mij nooit', 'Er zijn zo veel mensen die het beter kunnen' en 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'.

Ik besloot mijn jeugddroom tijdens deze cursus in te brengen, namelijk Concertfotografe worden. Stap 1, bedacht mijn groepje, zou zijn om een camera te kopen. Onmogelijk, want ik wist niet waar ik op moest letten. En dus werd er verder gedacht. Uiteindelijk werd mijn stap 1: 'Benader iemand uit je omgeving die verstand heeft van camera's en vraag of die jou wil helpen bij het kopen van een camera'. Die stap kon ik wel zetten! En zo gebeurde het.

De eerste stap

In 2010 kocht ik mijn eerste spiegelreflexcamera, met hulp van een vriendin. Na een aantal maanden spelen met de camera besloot ik een beginnerscursus fotografie te volgen en ben ik met passie en plezier gaan fotograferen. Na stap 1 kwam stap 2, na stap 2 de volgende en sinds ik stappen ben gaan zetten, verbaas ik mij over hoe vloeiend mijn reis verloopt. Ik stond er niet bij stil, totdat ik 'opeens' met een fotopas om, in een concertzaal foto's mocht maken van een band. Op dat moment werd mij duidelijk dat als je iets écht wilt, het zomaar kan gebeuren.

Drie maanden later opende mijn eerste expositie, die ik Looking Back, Moving Forward heb genoemd. Ter ere van dit proces, het doen, het volgen van mijn droom, in haalbare stappen.

Ik werk vanaf 2007 als (job)coach. Tijdens mijn coachingstrajecten werk ik vanuit dezelfde houding. Iedereen heeft mogelijkheden en talenten. De kunst is deze te zien en in te zetten. Met aandacht voor de volledige mens.

Bij twijfel: doen!

Geïnspireerd door het denken in mogelijkheden, besloot ik in het najaar van 2010 een improvisatieweekend bij te wonen in Valkenburg. Ik twijfelde of ik wel 'goed genoeg zou zijn'. Ik had immers geen speelervaring. Ik belde mijn vriendin die het weekend organiseerde en gaf aan dat ik twijfelde. Zij antwoordde: 'Bij twijfel: doen!' en sindsdien heb ik van mijn werkhouding 'accepteren en dealen met wat er is' mijn hobby gemaakt. Een hobby die is uitgegroeid tot levenshouding.

Vanuit de mooie (en minder mooie) dingen die ik heb meegemaakt, is ook rezien ontstaan. Marketingtechnisch zou het wellicht beter zijn me te focussen op één ding. Ik werk en denk echter vanuit mijn gevoel en vanuit mijn mogelijkheden. Al deze dingen horen bij mij, ik doe ze met liefde en passie. Waarom zou ik me dan beperken tot één ding?

Fotografie

Regine fotografeert vanuit haar eigen visie (zien) en wil juist dat ene moment vastleggen. Spontaan en (opr)echt.

Naar fotografie

Coaching

Regine gaat samen met jou op een andere manier naar je situatie kijken, zodat je mogelijkheden ziet. Wat jij nodig hebt, is er namelijk al(tijd).

Naar coaching

Improvisatie

Door improvisatietrainingen heeft Regine ervaren hoe je kunt handelen vanuit het nu. Basisbegrippen vanuit de improvisatie zijn acceptatie en ja-zeggen. Door dit toe te passen, zul je ook jouw wereld re-zien.

Naar improvisatie